• Početna>
  • Vesti>

Dačić sa Mekačijem a potom i sa Bun na marginama ministarskog sastanka OEBS u Skoplju

Foto Tanjug-MSP-Dijana Vukomanović

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas na marginama ministarskog sastanka OEBS-a u Skoplju sa državnom sekretarkom Ministarstva za Evropu i inostrane poslove Francuske Lorans Bun i tom prilikom zaključeno je da dve zemlje imaju odličan nivo bilateralnih odnosa i izuzetnu dinamiku političkog dijaloga.

Obostrano je izražena volja da se dostignuti nivo sveukupnih odnosa održi i da se nastavi sa njihovim jačanjem, pri čemu je posebno apostrofirano strateško partnerstvo Srbije i Francuske i značaj za dalje unapređenje saradnje u različitim oblastima od obostranog interesa.

Francuska strana je, kako se navodi u saopštenju MSP-a, i ovog puta izrazila podršku evropskim integracijama Srbije, kao i procesu dijaloga Beograda i Prištine. Tokom razgovora su razmenjena i mišljenja o svim drugim pitanjima i aktuelnim spoljnopolitičkim temama od zajedničkog interesa.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na marginama ministarskog sastanka OEBS u Skoplju, sastao se ranije danas i sa direktorom Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), Mateom Mekačijem.

Dačić je istakao da će Srbija nastaviti da radi na unapređenju svog izbornog procesa u skladu sa preporukama ODIHR, kao i da očekuje da će se saradnja nastaviti i po ostalim pitanjima.

On je istakao da je Srbija zahvalna što će posmatrači ODHIR pratiti i predstojeće parlamentarne izbore uprkos poteškoćama sa kojima se organizacija susreće.

Comments

Pročitaj još