• Početna>
  • Vesti>

Hapšenja na protestu u Prištini organizovanom zbog posete Trendafilove

Foto RTS

Lider Socijaldemokratske partije na Kosovu Dardan Molićaj i još pet članova te stranke uhapšeni su danas u Prištini zbog protesta koji su organizovali povodom dolaska predsednice Specijalizovanih veća Kosova Eketerine Trendafilove na jedan skup.

Učesnici protesta nosili su transparente “OVK se ne može suditi”, “Napolje Trendafilova” i druge, a tokom skupa bačeno je i nekoliko suzavaca i dimnih bombi, prenosi Koha. Trendafilova boravi na KiM gde se u 14. 30 u hotelu “Sirijus” sastala sa predstavnicima civilnog društva.

Nakon hapšenja svojih članova Socijaldemokratska stranka je zatražila njihovo hitno oslobađanje.

“Metode zastrašivanja nas ne zaustavljaju. Sud je rasistički, nepravedan i segregirajući. Otpor se nastavlja. Gospođa Trendafilova nije dobrodošla. Policija može da garantuje fizičku bezbednost, ali ne i imidž vođe nepravednog procesa. Hitno zahtevamo oslobađanje naših aktivista”, navodi se u saopštenju stranke.

I bez protesta, zbog posete Trendafilove u Prištini su bile prisutne jake policijske snage, prenosi Telegrafi. Učesnici protesta su se razišli, a forenzičke ekipe policije počele su da sprovoe istragu.

Comments

Pročitaj još