• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Nastavićemo da pomažemo narod i decu u južnoj pokrajini

Foto: Instagram(buducnostsrbijeav)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas u Palati “Srbija” učenike i nastavnike Osnovne škole “Sveti Sava” iz Žerovnice u Opštini Zvečan. Događaju u Palati prisustvovao je i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković. Predsednik Srbije uručio je učenicima poklone, a u ime učenika i nastavnika, obratio se učenik sedmog razreda Đorđe Milić.

Vučić je izjavio da će država nastaviti da pomaže narod i decu u južnoj pokrajini, i da će nakon izgradnje tri nove škole i pet vrtića, kao i obnove 29 škola na toj teritoriji nastaviti sa ulaganjima koliko je to moguće.

“Nastavićemo koliko je u gotovo nemogućim uslovima moguće, da ulažemo u vaš napredak. Za muzički kabinet koji vam je poteban, za koji ste me pitali, računajte da je rešeno. To je sitnica, u prethodne tri godine smo uradili potpuno nove tri škole i pet vrtića i obnovili 29 škola”, rekao je predsednik prilikom prijema učenika i nastavnika osnovne škole „Sveti Sava“ iz Žerovnice u opštini Zvečan.

Vučić je naglasio da je posebno srećan što su deca sa KiM mogla da posete Beograd, vide hram Svetog Save kao i sve institucije, kako je rekao, njihove srpske države. On se posebno zahvalio roditeljima, koji, kako je rekao, čuvaju svoju otadžbinu uprkos teškim uslovima u kojima žive.

“Vašim roditeljima sam beskrajno zahvalan što čuvaju i brane svoju otadžbinu, što je se u najtežim uslovima teškog progona i svakodnevnog maltertiranja nisu odrekli. I što znaju da imaju smo jednu zemlju, Srbiju. Hvala i vama deco, što volite svoju zemlju i na tome što ćete svojim znanjem da doprinesete njenom napretku”, rekao je predsednik.

Vučić je osnovcima i njihovim vaspitačima i nastavnicima poručio da ukoliko misle da država može da uradi bilo šta to traže i kažu.

“Ako mislite da možemo bilo šta, što je realno i racionalno i moguće da uradimo, kažite. Srećan sam što ste mogli da vidite kako nam izgleda hram Svetog Save, ali sam posebno srećan što znam da smo bar malo mogli da pomognemo naše svetinje na KiM. Da obnovimo i sačuvamo sve od Dečana do Banjske”, rekao je predsednik.

Vučić od dece iz Žerovnice kod Zvečana dobio na poklon knjigu sa posvetom

Učenik sedmog razreda OŠ “Sveti Sava” iz Žerovnice u Opštini Zvečan Đorđe Milić rekao je danas u Palati “Srbija” da je zahvalan na današnjem gostoprimstvu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i na podršci koju pruža građanima KiM.

“Predsedniče, zahvalan sam Vam na današnjem gostoprimstvu i na stalnoj podršci koju pružate narodu na KiM”, rekao je Milić.

On je u ime učenika i nastavnika škole uručio predsedniku poklon knjigu sa porukom “Za uspomenu na susret sa decom sa KiM”.

Deci sa KiM uručeni su pokloni, a nakon uručenja predsednik Vučić se fotografisao sa decom.

Đaci iz Zvečana borave u Beogradu, u organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za KiM i Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918 potomaka i poštovalaca.

Comments

Pročitaj još