• Početna>
  • Vesti>

Peticija vernika: Vratite nam oca Fotija, igumana manastira Devine vode

Organiyacioni odbor peticije

Organizacioni odbor Peticije “Vratite nam oca Fotija, igumana manastira Devine vode” pozvao je vernike i građane da potpišu onlajn peticiju “Vratite nam oca Fotija, igumana manastira Devine vode”.

“Svojim potpisom posvedočimo da cenimo čoveka i da se ne odričemo onih koji sebe prilažu na Božiji oltar. Podignimo svoj glas protiv onih koji bi da nam određuju ko sme da nas ispoveda i pričešćuje”, navedeno je u pozivu.

Organizacioni odbor Peticije “Vratite nam oca Fotija, igumana manastira Devine vode” u ime potpisanih vernika traži od svih nadležnih institucija da odgovore zašto je otac Fotije proteran posle punih 13 godina života provedenih u manastiru Devine vode.

“Molimo sve nadležne institucije da nam omoguće slobodu veroispovesti, slobodu kretanja i života na prostoru gde živimo,gde moraju vladati svi međunarodni zakoni koji se odnose na verska i građanska prava. Smatramo da su prekršene sve zakonske norme u slučaju deportovanja oca Fotija 20.10.2023god.od strane prištinske vlasti,odnosno odlukom Direkcije za Migracije i Strance. Proterivanjem oca Fotija oduzeli ste nam našeg duhovnika kod koga smo odlazili punih 13godina da pronalazimo utehu,snagu i mir ,a on nam je pružao  Božju blagodet uvek spreman da sasluša i uteši.  ZAŠTO?”, navedeno je u zahtevu ”, navodi se u zahtevu Organizacionog odbora.

Comments

Pročitaj još