• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Paljenje srpske trobojke i skravljenje spomenika akt bezumlja albanskih ekstremista

Foto: Kancelarija za KiM

Na spomeniku ubijenim i kidnapovanim Srbima sa teritorije opštine Orahovac, tokom vikenda zapaljena je srpska trobojka, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Na ovom mestu na ulazu u Veliku Hoču postavljeno je znamenje u spomen na 84 nevino stradalih Srba sa teritorije ove opštine tokom 1998. i 1999. godine.

„Paljenje srpske trobojke i skravljenje ovog spomenika akt je bezumlja albanskih ekstremista koji godinama pale sve srpsko želeći da na taj način obeshrabe Srbe i slome duh srpskog naroda koji odoleva svim napadima i iskušenjima, ma kakva ona bila“, navodi se u saopštenju iz Kancelarije.

Iz Kancelarije za KiM najavljuju da će, zajedno sa svojim predstavnicima na terenu, postaviti novu trobojku.

Ujedno su pozivali međunarodne predstavnike i misije koje deluju na prostoru KiM da dođu kod spomenika ubijenim i kidnapovanim Srbima u Velikoj Hoči i da sa tog mesta pošalju jasnu poruku da su ovakvi etnički incidenti i napadi na srpsko postojanje na KiM nedopustivi.

„Spaljena srpska zastava, preorane srpske kosti, izmeštanje spomenika srpskim herojima palim u Prvom svetskom ratu sa groblja u Prištini, slika su i prilika Kurtijeve antisrpske politike mržnje koja stimuliše ekstremiste u njihovim suludim aktima”, stoji u saopštenju.

Comments

Pročitaj još