• Početna>
  • Vesti>

Dačić: Priština će pre da otvori ambasadu na Mesecu nego u Beogradu

Foto: Tanjug

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Priština nema, ne može da ima, niti će ikada imati svoje diplomatsko predstavništvo u Beogradu i dodao da će Priština pre otvoriti ambasadu na Mesecu, nego u Beogradu.

Dačić je povodom, kako je rekao, brutalne laži objavljene na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Kosova, na kojem se, u rubrici „ambasade“ (https://ambasadat.net/en), navodi i Republika Srbija, istakao da Priština neće nikada imati svoje diplomatsko predstavništvo u Beogradu, bez obzira na to kako oni to pokušavaju da predstave svojoj javnosti.

“U Beogradu su akreditovana 72 strana diplomatsko-konzularna predstavništva na nivou ambasada, koje predstavljaju suverene i nezavisne države, što samoproglašeno Kosovo nije, niti će ikada biti”, rekao je Dačić za Tanjug.

Dodao je da su Beograd i Priština, tokom tehničkog dijaloga koji se vodi od 2008. godine, dogovorili upućivanje oficira za vezu, koji se fizički nalaze u prostorijama delegacija EU u Beogradu, odnosno Prištini.

“Oficiri za vezu nemaju diplomatski status, niti predstavljaju uvertiru za otvaranje ambasada, već imaju zadatak da pomažu u međusobnoj komunikaciji i da nadgledaju sprovođenje postignutih dogovora”, objasnio je Dačić i naglasio da nikada nije bilo govora o otvaranju bilo kakvih ambasada ili davanju nadležnosti koje imaju ambasade.

Comments

Pročitaj još