• Početna>
  • Vesti>

Kosovska vlada produžila rok za preregistraciju vozila na RKS do 1. decembra

Foto: Ilustracija, mondo.rs)

Rok za preregistraciju vozila sa srpskim oznakama gradova na Kosovu na RKS tablice, produžen je do 1. decembra 2023. godine, odlučeno je na elektronskoj sednici kosovske Vlade.

“Vlada je izmenila i dopunila odluku broj 05/103 od 28. oktobra 2022. godine, čime je produžen rok za registraciju uz finansijske pogodnosti za vlasnike vozila sa oznakama “PR”, “KM”, “PZ”, “GL”, “UR”, “PE”, “DA” ili “ĐA” do 1. decembra 2023. Ova promena uvodi se usled velikog broja zahteva za registraciju na RKS tablice” saopšteno je iz kosovske Vlade.

U saopštenju se dodaje da nakon isteka ovog roka, vlasnici vozila sa srpskim registarskim oznakama gradova na Kosovu izdatim od 10. juna 1999. do 21. aprila 2022. godine, neće više imati mogućnost da svoja vozila preregistruju, niti će im biti dopušteno saobraćanje na teritoriji Kosova.

Zahtev za produženje roka za preregistraciju vozila centralnim vlastima u Prištini uputila je Kosovska polcija – region Sever, usled pojačanog interesovanja građana za preregistraciju, rekao je pre dve nedelje u izjavi za Radio Kosovska Mitrovica zamenik direktora Kosovske policije za ovaj region Veton Eljšani.

„Svaki zahtev koji policija dobije od građana na terenu, mi šaljemo u Prištinu. Uputili smo i zahtev kako da vozači sa srpskim vozačkim dozvolama dobiju kosovske i kako da se registruju kola na RKS. Na stotine zahteva smo do danas dobili od građana za ova pitanja. To nije naše, to je pitanje koje treba da reši Vlada i Ministarstvo unutršanjih poslova” rekao je tada Eljšani.

Comments

Pročitaj još