• Početna>
  • Vesti>

Izložba radova Milene Popović: Unikatni nakit inspirisan umetnošću i prirodom

Foto: Radio Mitrovica sever

Izložba radova umetnice Milene Popović otvorena je večeras u Evropskoj kući u Severnoj Mitrovici.

Posetioci ove izložbe koja nosi naziv “Ručno rađeni nakit inspirisan umetnošću i prirodom”, imaju mogućnost da pogledaju dve kolekcije nakita koji je pravljen polimernom glinom, prvu koja je inspirisana prirodom i divljim životinjama, i drugu, inspirisanu umetničkim delima.

Autorka izložbe je sa posetiocima razgovarala o procesu pravljenja nakita, samoj izložbi i detaljno ih upoznala sa svojim umetničkim izrazom.

“Izabrala sam glinu jer sa njom može mnogo da se eksperimentiše i mislim da svakog puta od početka mogu da pomeram granice. Skoro uvek kada napravim neku novu kolekciju i kažem da od ovoga ne može bolje, svaka druga je bolja od te jer upoznate materijal, nađete način kako nešto može da se izvede i uvek nešto novo može da se smisli. Ovakav materijal sam po sebi inspiriše kreativnost i spontan je” rekla je Popović.

Kaže i da su mlade generacije zainteresovane za ovaj vid umetnosti

“Ova kolekcija je značajna jer se kod mlađih generacija može izraziti interesovanje za ovim vidom umetnosti. Interesantne su im reprodukcije umetničkih dela, gde mogu da saznaju nešto više o umetniku i tom pravcu. Neočekivano, ali mladima je ovo zaista zanimljivo ali budi interesovanje i kod starijih” rekla je autorka izložbe.

Radovi predstavljaju vezu ljudskog izraza i prirodne lepote, podsećajući nas na to koliko je važan svet divljih životinja i prirode.

Zainteresovani izložbu radova mogu pogledati u narednih 30 dana u Evropskoj kući u Severnoj Mitrovici.

Comments

Pročitaj još