• Početna>
  • Vesti>

Sabrana dela akademika Ekmečića za Dom kulture „Gračanica“

Foto Kim

U prostorijama Beogradskog fonda za svet ravnopravnih i Fonda dijaspora za maticu, predstavnicima Doma kulture „Gračanica“ uručen je vredan poklon – Sabrana dela Milorada Ekmečića.

U ime Foruma za svet ravnopravnih i Fonda dijaspore za maticu, vredan poklon uručila je dr med Ljiljana Verner.

Predsednik Živadin Jovanović je istakao kako se Fond bavi humanitarnom delatnošću i izrazio nadu da će se u budućnosti Fond više zalagati za pomoć kulturnim institucijama nego socijalno ugroženim pojedincima i organizacijama koje se bave njima. On je takođe izrazio zabrinutost za budućnost Srba na Kosovu.

Zahvaljujući se u ime Doma kulture „Gračanica“ i direktora te ustanove Živojina Rakočevića, Žarko Milenković je istakao kako je akademik Ekmečić primer kako jedan „kulturno i nacionalno samosvestan čovek pristupa temama nacionalne i svetske prošlosti“ i dodao da će njegova Sabrana dela biti od velikog značaja za studente istorije, kao i sve zaljubljenike u istoriju koji žive na centralnom Kosovu, a kojima je zbog svih zabrana otežano dolaženje do knjiga.

Uručenju izdanja „Pravoslavne reči“, koja su sabrana dela istoričara i akademika Ekmečića objavila u 15 tomova, prisustvovali su i Dragomir Vučićević, sekretar Fonda dijaspore za maticu i Snežana Petrović, urednica programa Doma kulture „Gračanica“.

Comments

Pročitaj još