• Početna>
  • Vesti>

Odloženo ročište u slučaju ubistva Ivanovića, zbog tehničkih nemogućnosti emitovanja video materijala

Sa današnjeg ročišta u Prištini za ubistvo Olivera Ivanovića (Foto Kim)

Sudsko ročišće optuženima za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića odloženo je zbog nemogućnosti da se emituju snimci sa video nadzora koji su dokazni materijal tužioca u ovom slučaju.

U Osnovnom sudu u Prištini ročište je počelo jutros, međutim, u trenutku kada je prisutnima trebalo da se prikaže dokazni video materijal, tehničari suda nisu uspeli da ga emitiju.

Snimci, među kojima je i onaj na kome bi trebalo da se vidi mesto u periodu nakon ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića, nije mogao da se emituje. Kao razlog za to sudija Valjon Kurtaj je naveo tehničke nemogućnosti, te izrazio nadu da će na sledećem ročištu u ponedeljak, 30. oktobra pokušati da emituju snimke i instaliraju i isprobaju drugu opremu.

Danas se očekivalo da budu emitovani i snimci koji, kako je naveo branilac Miloša Rošića advokat Mahmut Haljimi, treba da dokažu da njegov klijent nije na njima, kao i snimci iz i oko prostorija kancelarije u kojoj je ubijeni Ivnaović radio.

Snimke je na prošlom ročištu doneo tužilac Burim Ćerkini, a oni su zatim prosleđeni odbrani optuženih Marka Rošića, Nedeljka Spasojevića, Žarka Jovanovića i Dragiše Markovića. Branilac optuženog Radeta Basare advokat Tom Gaši je kazao da njemu nisu potrebni video snimci jer, kako tvrdi, njegov klijent u danu ubistva Ivanovića nije ni bio na Kosovu.

Na početku današnjeg ročišta Gaši i optuženi Basara priložili su sudiji Valjonu Kurtaju dokumenta kojima se, kako tvrde, dokazuje da je Basara u periodu od 6. do 20. januara boravio u Hravtskoj.

Oliver Ivnaović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta stranke. Sudski proces je počeo u julu 2021. godine i ovo je bio prvi, ujedno i nesuspeli pokušaj da se pred sudom prezentuje dokazni materijal u vidu snimaka sa video nadzora zabeleženih u danu ubistva srpskog političara.

Comments

Pročitaj još