• Početna>
  • Vesti>

Krueziju: Kosovska vlada stoji samo iza projekata koji se tiču izgradnje kuća, ali ne i putne infrastrukture

Foto: Radio Mitrovica sever

Nakon serije tvrdnji gotovo svih predstavnika lokalne vlasti da iza gradnje puta koji je bio planiran da prođe kroz staro pravoslavno groblje u Kosovskoj Mitrovici stoji zvanična Priština, kosovska vlada ove tvrdnje demantuje.

„Ne postoji odluka vlade ili ministarske odluke te vrste“, potvrdio je za portal KoSSev portparol kosovske vlade, Perparim Krieziu.

Uprkos tome, ministarstvo administracije i lokalne samouprave saopštilo je da vlada u Prištini ne izvodi ove radove. Ponavljajući saopštenje ovog ministarstva, portparol kosovske vlade Perparim Krieziu, kazao je  da zvanična Priština ne stoji iza ovog projekta.

On je ujedno naglasio da kosovska vlada stoji samo iza projekata koji se tiču izgradnje kuća. Potvrdivši da Kosovska policije istražuje ovaj slučaj, navodi da se sada čekaju rezultati istrage.

„Ostajemo posvećeni pružanju najbolje usluge svim našim građanima“, kazao je Krieziu za KoSSev.

Povodom ovog slučaja, usledile su i krivične prijave od strane Eparhije raško-prizrenske, Crkvenog odbora KM, kao i grupe građana koju je predvodio bivši predsednik kosovskog Apelacionog suda u Mitrovici, Nikola Kabašić.

Comments

Pročitaj još