• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Prekopavanje starog srpskog groblja sramni postupak koji najhitnije mora biti zaustavljen

Foto: Srpska lista

Srpska lista saopštila je da najoštrije osuđuje prekopavanje starog pravoslavnog groblja u Severnoj Mitrovici i zahteva od međunarodne zajednice da najhitnije reaguje.

“Najoštrije osuđujemo prekopavanje srpskog pravoslavnog groblja u severnom delu Kosovske Mitrovice koje sprovode albanske kompanije po nalogu Vlade Aljbina Kurtija, i zahtevamo od međunarodne zajednice da najhitnije reaguju i zaustave ovo skrnavljenje srpskih grobova. Nakon što je režim Aljbina Kurtija pokrenuo postupak oduzimanja srpske zemlje od naših vrednih domaćina i prekopavao puteve između srpskih sela, sada su se drznuli da prekopavaju naša groblja, skrnave ih i rasipaju kosti naših predaka” stoji u saopštenju Srpske liste.

Kako navode, čitav narod sa Kosova i Metohije sa tugom i besom negoduje zbog ovog, sramnog i anticivilizacijskog postupka.

“Građani Kosovske Mitrovice i čitav srpski narod sa Kosova i Metohije sa tugom, nevericom i opravdanim besom negoduje zbog ovog sramnog, nečovečnog i anticivilizacijskog postupka koji mora najhitnije biti zaustavljen, a stanje na terenu vraćeno u pređašnje stanje u saradnji sa sveštenicima Eparhije raško-prizrenske Srpske pravoslavne crkve” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još