• Početna>
  • Vesti>

Počeo rok za prijavu dokumentarnih i televizijskih sadržaja za 12. Grafest

Foto: D. Zečević

Dvanaesti međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi „GRAFEST“ održaće se od 4. do 6. decembra 2023. godine u Domu kulture „Gračanica“.

Organizatori pozivaju televizijske i samostalne produkcije, kao i nezavisne autore da prijave svoje dokumentarne filmove i srodne dokumentarne televizijske forme (reportaže, emisije, priloge) proizvedene posle 01. januara 2017. godine. Nema ograničenja u trajanju (minutaži), ali broj prijavljenih radova koje pojedinačna produkcija može da prijavi ne sme da premaši deset.

Popunjene i potpisane prijave možete poslati na imejl adresu Doma kulture (domkulturegracanica@gmail.com). Formular je napravljen tako da se sva polja mogu popuniti elektronski, kao i elektronski potpisati. Moguće je i popunjenu prijavu odštampati, svojeručno potpisati i poslati je skeniranu mejlom, poštom ili lično u Dom kulture „Gračanica“.

Poželjno je da se radovi postave onlajn i pošalju kao link za gledanje i/ili preuzimanje (download); radove je moguće dostaviti i na DVD-u ili USB-u na adresu DK Gračanica.

Pored takmičarskog dela programa, za koji se radovi biraju putem konkursa, postoji i revijalni deo programa u kojem se prikazuje svega nekoliko pažljivo odabranih filmova iz domaće i evropske moderne dokumentaristike, po izboru selektora. Radovi za revijalni deo programa se ne prijavljuju putem konkursa.

Rok za prijavljivanje je 10. novembar 2023. godine.

Comments

Pročitaj još