• Početna>
  • Vesti>

Ministarstvo odbrane Srbije: Odbacujemo gnusne laži koje je izneo Kurti i pozivamo međunarodnu zajednicu da neodložno reaguje

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da apsolutno odbacuje “gnusne i besprizorne laži” koje je danas izneo kosovski premijer Aljbin Kurti i pozvalo međunarodnu zajednicu da neodložno reaguje kako bi se zaustavila zapaljiva i prljava medijska kampanja prištinskog rukovodstva usmerena prema Republici Srbiji i njenim zvaničnicima.

“Naglašavamo da je u interesu očuvanja mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji od ključnog značaja da se privremene institucije u Prištini primoraju da odmah prekinu svakodnevni teror nad srpskim stanovništvom, implementiraju sve dosadašnje sporazume i odmah formiraju Zajednicu srpskih opština” stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.

Kako se dalje navodi u saopštenju, “drske laži, uvrede i klevete” koje Kurti svakodnevno plasira u sklopu prljave medijske kampanje protiv države Srbije i njenog rukovodstva u potpunosti razobličuju njegove namere da razori svaku šansu za smirivanje tenzija u našoj južnoj pokrajini.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ostaće posvećeni svojim ustavnim i zakonskim ulogama u cilju očuvanja bezbednosti i mirnog života svih građana Srbije, dodaju iz ministarstva.

“Uvereni smo da su današnji, kao i niz dosadašnjih klevetničkih istupa predstavnika privremenih prištinskih institucija, nedvosmislen dokaz u čijem interesu je izazivanje haosa i nasilja, a u čijem očuvanje mira, nastavak dijaloga i postizanja političkog rešenja krize na Kosovu i Metohiji” zaključuje se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Kosovski premijer Aljbin Kurti je ranije danas između ostalog izjavio da je “napad u Banjskoj organizovao klan iz Novog Sada, na čijem je čelu ministar odbrane Srbije Miloš Vučević”

Comments

Pročitaj još