• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Sve je danas teško oko Kosova i Metohije, ali verujem da ćemo uspeti da pronađemo izlaz

Foto: Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je razgovor sa Velikom petorkom bio težak, ali da veruje da će naći neki izlaz, iako za Srbiju tu nema lakih stvari.

Aleksandar Vučić je za TV Pink izjavio da je jučerašnji razgovor sa Velikom petorkom bio težak i da tu za Srbiju nema nema lakih tema.

“Ne mogu da govorim o detaljima, jer je takav dogovor, ali oko Kosova i Metohije sve je danas teško”, napominje predsednik.

Ljudi misle, ukazuje, da je to samo zbog Banjske, ali ističe da to nije slučaj i da ne treba zaboraviti njihov krajnji cilj, a to je priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova.

“Da li bi bio razlog Banjska ili neki drugi, može nešto u tom taktičkom smislu da promeni, ali suštinski ta politika odnosa prema Srbiji, u kojoj Priština uvek ima prednost jer su 22 od 27 zemalja Evropske unije, najmoćnije zemlje, priznale nezavisnost Kosova, kao i SAD. Onda vam je jasno kako stvari stoje”, istakao je predsednik.

Za Srbiju tu nema lakih stvari, ističe, ali se nada da ćemo uspeti.

“Verujem, ako to mogu da kažem i da umirim ljude, verujem da ćemo uspeti da pronađemo neki izlaz”, rekao je predsednik.

Predsednik je najavio da će u četvrtak, petak, ići u Brisel, gde će tema biti Kosovo i Metohija.

Dodao je da može da se desi da će i predsedica Vlade Ana Brnabić po povratku iz Njujorka u to vreme biti u Briselu, ali različitim povodom.

Comments

Pročitaj još