• Početna>
  • Vesti>

Azemu Kurtaju ukinut pritvor; Petković: Šta je sledeće, da mu dodele orden?

Foto: gazetablic.com/

Zastupnik Miloša Stojanovića iz Gotovuše koji je ranjen 6. januara Veljko D. Radić rpotvrdio je za Kosovo online da je odlukom Osnovnog suda u Uroševcu, okrivljeni pripadnik KBS-a Azem Kurtaj, pušten da se brani sa slobode. Dodao je da odbrana nije obaveštena o ovakvoj odluci suda, a da je sud bio u zakonskoj obavezi da to uradi, obzirom da je oštećena strana – stranka u postupku.

Reagujući na ovu informaciju, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ocenio je ovakvu odluku suda – bezumnom.

“Pripadnik tzv. KBS Azem Kurtaj koji je na Badnji dan u Gotovuši zverski i hladnokrvno pucao u srpsku decu Miloša (21) i Stefana (11) pušten je da se brani sa slobode i Priština razmatra ukidanje optužnice! Očigledno da za prolivenu krv srpske dece niko neće odgovarati”, naveo je Petković na društvenoj mreži “X”.

Petković je dodao da je ovakva politika aktuelne kosovke vlade sa Kurtijem na čelu, ohrabrenje “svim ekstremistima da postupe isto”.

Smatra da Srbi na Kosovu ne mogu da se nadaju nikakvoj pravdi, dok se Kurtijeva politika “lova na Srbe” nastavlja. 

“Bezumnom odlukom tzv. suda u Uroševcu ozvaničena je Kurtijeva politika lova na Srbe i još jednom poručeno da Srbi na KiM ne mogu da se nadaju nikakvoj pravdi. Šta je sledeće, da se ekstremisti Kurtaju dodeli orden ili podigne spomenik”, upitao je direktor Kancelarije za KiM.

Azem Kurtaj je na Badnji dan, 6. januara ove godine, iz pištolja ranio srpskog dečaka i mladića, Stefana i Miloša Stojanovića iz Gotovuše. Stojanovići su ranjeni nedaleko od Štrpca, kada su se vraćali iz šume, gde su išli po badnjak. Tom prilikom Stefan je teško pogođen u rame, a Miloš u ruku. Kurtaj je pobegao sa lica mesta, a kasnije je uhapšen.

Comments

Pročitaj još