• Početna>
  • Vesti>

Hapšenje zbog falsifikovanja novca – pronašli skoro 500 kovanica od po 2 evra

Foto: Koovska policija

Kosovska policija uhapsila je danas jednu osobu kod koje je pronašla skoro 500 komada metalnih kovanica, za koje se sumnja da su falsifikovane.

Jedinica za brzo reagovanje KP zaustavilia je na kontrolnom punktu u Prištini vozilo marke Audi A4 kojim je upravljao A. B. sa Kosova 1997. godište.

Prilikom pretresa, u njegovom prtljagu pronađena je značajna količina metalnih kovanica od 2 evra za koje postoji osnovana sumnja da su falsifikovane, navode iz policije.

Potom je izvršen i pretres kuće.

Policija je zaplenila 490 komada metalnih kovanica od 2 evra, ukupne vrednosti 980 evra, dva mobilna telefona i automobil.

Osumnjičeni je saslušan u prisustvu branioca, a potom mu je određeno 48-časovno zadržavanje.

Kosovska policija neretko otkriva slučajeve falsifikovanja novca, odnosno pronalazi kovanice za koje se sumnja da su falsifikovane, a najčešće u apoenima od 2 evra.

Kako je prošlog meseca pisala agencija Hina, količina kovanica kovanica upravo od 2 evra u opticaju je ove godine dramatično porasla.

U laboratoriji u Prištini stručnjaci su u prvoj polovini godine proverili više od 30.000 lažnih kovanica evra, u poređenju s 4.451 u istom razdoblju lani…

Pozivajući se na navode policjie, ova agencija je pisala da su prošle godine tužiocima prijavili 804 slučaja krivotvorenja, a do septembra u ovoj godini oko 500 slučajeva.

Comments

Pročitaj još