• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Međunarodni predstavnici da izađu iz stanja hibernacije i reaguju na svakodnevno maltretiranje građana

Srpska lista oglasila se povodom privođenja S.S. u opštini Zubin Potok zbog poruka na mijici koje je Kosovska policija procenila kao govor mržnje i poruke koje potstiču podelu.

Iz Srpske liste poručuju da je ovo još jedan način da se Srbima ukida svako ljudsko pravo i da e nastavlja maltretiranje Srba, sada i ustanovljavanjem “specijalne policijske jedinice za oblačenje” koja, kako kažu iz Srpske liste, ima nameru da odredi šta će Srbi oblačiti kada izlaze iz svojih kuća.

“Dok se širom Kosova i Metohije nalaze bilbordi na kojima se veličaju oni kojima se sudi u Hagu zbog ratnih zločina, majica sa motivima srpskih manastira na grudima Stefana Spasojevića iz Drijena se tretira kao provokacija na etničkoj osnovi!? Oni isti manastiri kojima Kurtijev režim negira srpski karakter i pripadnost Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi su očigledno sledeći na listi u Kurtijevom planu za progon srpskog naroda” smatraju u Srpskoj listi.

Srpska lista poručuje međunarodnim predstavnicima da reaguju na kako stoji u saopštenju, svakodnevno maltretiranje građana.

“Zahtevamo od međunarodnih predstavnika da izađu iz stanja hibernacije, i reaguju na svakodnevno maltretiranje naših građana. Da zahtevaju da se normalnost vrati na sever Kosova i Metohije, a u tom smilu najhitnije prestane progon srpskog naroda, otvori administrativni prelaz Jarinje i omogući slobodan protok ljudi, robe, medicinskih materijala i lekova, čime će se koliko toliko smanjiti pritisak na naše građane. Ćutanje međunarodnih predstavnika na svakodnevno šikaniranje građana ih stavlja u istu ravan sa diktatorskim Kurtijevim režimom, te će i odgovornost za položaj srpskog naroda biti koliko na Kurtiju toliko i na njima” navedeno je na kraju saopštenja.

Kosovska policija je potvrdila da je na području Zubinog Potoka juče zaustavila vozilo radi redovne kontrole, i da je tokom legitimisanja, policajac primetio da vozač ima majicu sa motivima koji navodno podstiču mržnju i podelu. U izveštaju policije se navodi da je tokom kontrole, u vozilu pronađen i nož.

Na privođenje S. S. reagovala je i Kancelarija za KiM, koja je u saopštenju navela da je privedeni zadržan dva sata u policijskoj stanici.

Comments

Pročitaj još