Svečlja još jednom sa optužbama na račun Srbije

Foto: Klan Kosova

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Džežalj Svećlja,oglasio se povodom poslednje akcije Kosovske policije na severu Kosova, u kojoj je izvršena zaplena oružja, rekavši da se nastavlja “obelodanjivanje plana terorističkih struktura Srbije za aneksiju severa“.

Prema izveštaju Kosovske policije, akcija je danas sprovedena na sedam lokacija, privedenih nema ali je na jednoj od lokacija, tačnije u podrumu jednog od tri solitera, pronađena veća količina eksplozivnih naprava i naoružanja koje se povezuje sa dešavanjima u Banjskoj od 24. septembra.

„Danas otkriveno oružje deo je arsenala Zvečana i Banjske. U okviru policijske aktivnosti danas su izvršene racije na sedam lokacija na severu naše zemlje“, napisao je Svećlja na svom Fejsbuk nalogu.

Sve ovo, tvrdi Svećlja, pojašnjava Kosovu i međunarodnim zvaničnicima „širinu plana Srbije da izvrši aneksiju Severa terorističkm agresijom“.

“Ručni bacači granata, eksplozivi, protivpešadijske mine, mine na daljinsko upravljanje, detonatori i torbe sa raznom opremom, proizvodi slični onima zaplenjenim u Banjskoj” naveo je Svečlja i dodao da će policija nastaviti nezaustavljivo i sa dodatnom energijom do iskorenjivanja terorizma.

Comments

Pročitaj još