• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija: Pronađeni oružje, municija, dinamit i „druga vojna oprema“

Foto: Kosovska policija

Tokom današnje akcije Kosovske policije na severu Kosova, zaplenjeni su eksploziv, ručne bombe, automatska puška, detonatori, protivpešadijska granata i “druga vojna oprema” , saopšteno je iz Kosovske policije.

Policija je danas izvršila pretres na sedam lokacija, a oružje je pronađeno u podrumu jednog od “Tri solitera”.

Podsetimo, danas od 10 časova Kosovska policija sprovodila je akciju na sedam lokacija na severu Kosova – na četiri u Severnoj Mitrovici, na dve u Zvečanu i na jednoj u Banjskoj. Niko nije priveden.

Iz pres službe policije preciziraju da se radi o sprovođenju pretresa po naredbi Specijalnog tužilaštva u vezi sa događajima od 24. septembra 2023. godine.

Iz policije su naveli i „preliminarni“ spisak oduzetog oružja i, kako su dodali – „druge opreme“: 87 komada eksploziva TM 100, 3 zolje, 1 automatsko oružje AK-47, 1 protivpešadijska mina tipa MRUD, 14 šaržera, municija različitih kalibara, 63 električna detonatora, 23 mehanička detonatora, 1 sat za aktivaciju, 1 ručna bomba M79, radijske veze, medicinska oprema, pancir, gas maska i drugo.

Dodaju i da su ovim kontrolama učestvovali i zvaničnici EULEX-a, te podsećaju da su u jednom od tri solitera bili prisutni EOD timovi i Kosovske policije i KFOR-a.

Comments

Pročitaj još