• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Videćemo koji paket donosi velika petorka, Radoičić će odgovarati pred našim organima

Foto: Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će se videti kakav će “paket” 21. oktobra doneti izaslanici iz pet zemalja, čiji je dolazak najavljen za kraj meseca. Poručuje da ide u Njujork na sednicu Saveta bezbednosti UN 23. oktobra o izveštaju Unmika.

Odgovarajući na pitanje da li očekuje dodatne pritiske tokom posete “petorke”, u kojoj su izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, izaslanici predsednika SAD, Francuske, Nemačke i italijanske premijerke – Gabrijel Eskobar, Emanuel Bon, Jens Pletner i Frančesko Talo, Aleksandar Vučić je rekao da ne zna šta znače dodatni pritisci jer se svakoga dana, kako kaže, suočava sa pritiscima.

“To vam je život, to vam je posao. Sučavate se sa spoljnim pritiscima, sa onima koji bi da ruše Srbiju na različite načine, ne verujem da je to slučaj sa ‘petorkom‘, verujem da oni žele da na drugačiji način postave probleme oko rešavanja krize na KiM. Nadam se, videćemo kakav je to paket i šta donose 21. oktobra”, rekao je Vučić novinarima tokom obeležavanja 45 godina Instituta “Dedinje.

Dodao je da se suočava sa tim da jedan deo ljudi želi spolja da ograniči Srbiju, da spusti snage Srbije i u tome pronalazi pomagače u našoj zemlji.

“Idem na sednicu SB UN o izveštaju Unmika”

Vučić je rekao i da će 21. oktobra ići u Njujork na sednicu Saveta bezbednosti UN koja se održava 23. oktobra i da ga pored toga očekuje mnogo važnih događaja.

Najavio je da se priprema otvaranje auto-puta u subotu, a da u nedelju odlazi u Kinu, te da ga posle povratka očekuje dolazak međunarodnih posrednika u Beograd.

Naglasio je da nije čuo da neko brine za EKSPO.

“Radoičić će odgovarati pred našim organima”

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao i da će Milan Radoičić, koga Tužilaštvo tereti za teška krivična dela koja je sam priznao, da odgovara pred organima države Srbije i da tek predstoji podizanje optužnice.

“Ne bih da branim Radoičića jer on odgovara pred našim pravosudnim organima i tek mu predstoji optužnica, kada se istraga sprovede, da li će biti proširenja istrage ili ne, to je na nadležnim državnim organima. Oni će ustanoviti sve te činjenice”, rekao je Vučić.

Istraga o mogućim propustima u vezi sa Radoičićem

Istakao je i da se u bezbedonosnim krugovima vojske vode istrage o mogućim propustima pojedinaca u radu u vezi sa događajima povezanim sa Milanom Radoičićem.

“Sve se ispituje, radimo to i u krugovima vojske, sve radimo i dobićete saopštenje o tome”, rekao je Vučić.

Comments

Pročitaj još