• Početna>
  • Vesti>

KP: U Severnoj Mitrovici pronađen i zaplenjen automobil za kojim su tragale vlasti u Švajcarskoj

U saradnji Kosovske policije i Švajcarskih vlasti, u Severnoj Mitrovici je pronađen i zaplenjen automobil marke “Mercedes”, približne vrednosti od preko 100.000 evra, saopštila je kosovska policija .

U okviru međunarodne policijske saradnje, Kosovska policija je dobila informaciju od organa švajcarske federalne policije da osnovano sumnjaju da se pomenuti automobil za kojim su tragali, nalazi na teritoriji Kosova.
Policijski službenici regiona Mitrovica Sever, su ovo vozilo pronašli i zaplenili. Na osnovu fotografija koje je objavila Kosovska policija u Prištini, vidi se lokacija gde je automobil pronađen, tačnije u ulici Anri Dinana u Severnoj Mitrovici.

Zamenik komandira kosovske policije za region sever, Veton Eljšani, kazao je za portal KoSSev da je automobil ukraden u Švajcarskoj, a da je, kada je zaustavljen, imao kosovske registarske tablice „02“ – region Mitrovica. Naznačio je, kako prenosi ovaj portal da je vozilom upravljala osoba albanske nacionalnosti.

Dodao je da je istraga u toku, a da će vozilo najverovatnije biti transportovano za Švajcarsku.

“Kosovska policija, preko Direkcije za međunarodnu policijsku saradnju, koordiniše sa međunarodnim institucijama za sprovođenje zakona i tako će se nastaviti u duhu poverenja i saradnje i u budućnosti”, saopštila je Kosovska policija.

Comments

Pročitaj još