• Početna>
  • Vesti>

Vučić predsedniku parlamenta Iraka zahvalio na doslednoj poziciji vezanoj za KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas zadovoljstvo susretom sa predsednikom iračkog parlamenta Muhamedom El Halbusijem, sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju bilateralne saradnje Srbije i Iraka, kao i o aktuelnoj situaciji na Zapadnom Balkanu i Bliskom istoku, neophodnosti dijaloga u kontekstu rešavanja svih otvorenih pitanja.

Predsednik je, na instagram nalogu “budućnostsrbijeav”, naveo da je zahvalio Iraku na doslednoj poziciji vezanoj za Kosovo i Metohiju.

 “Zahvalio sam prijateljskoj Republici Irak na doslednoj i principijelnoj poziciji o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i izrazio opredeljenje da, i u narednom periodu, nastavimo da razvijamo svestranu i uzajamno korisnu saradnju, kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu”, napisao je Vučić.

Oni su, takođe, razgovarali o unapređenju ekonomske saradnje, kao i mogućnostima za partnerstva u različitim oblastima, poput poljoprivrede i namenske industrije, a gost iz Iraka je uputio poziv srpskim kompanijama da uzmu učešće u izgradnji iračke infrastrukture, za koju zemlja izdvaja značajna sredstva.

Predsednik iračkog Parlamenta El Halbusi je predsedniku Vučiću preneo pozdrave predsednika Rašida. Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je uputio poziv predsedniku Rašidu da poseti Srbiju. 

Comments

Pročitaj još