• Početna>
  • Vesti>

Svećlja: Bliska osoba Danila Vučića učestvovala u napadima u Banjskoj; Vučić: Danilo nema nikakve veze ni sa čim

Foto: Klan Kosova

Dve nedelje posle tragičnih događaja u Banjskoj na severu Kosova Priština nastavlja da iznosi navodne dokaze o umešanosti srpskih vlasti i struktura bliskih njima za ono što karakterišu kao teroristički napad. “Nastavljamo sa rasvetljavanjem činjenica koje dokazuju direktnu povezanost Srbije u organizaciji i realizaciji ovog napada.”, objavio je danas na svom fejsbuk nalogu kosovski ministar Dželjalj Svećlja. Čak otvaraju pitanje u istrazi – da li je predsednikov sin navodno lično učestvovao u njemu.

Svećlja tvrdi da su policijske jedinice na mestu napada pronašle lični dokument i automobil M.J, koji, kako kaže, dokazuje da je bio u jedinici koja je napala Kosovsku policiju.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova je objavio fotografije, za koje tvrdi da se radi o zaplenjenim ličnim dokumentima, sliku navodne saobraćajne dozvole koja glasi na ime M.J., koju izdaje Republika Srbija, MUP Novi Beograd, sa adresom M.J. u Ugrinovcima, kosovske lične karte navodno istog lica, gde se navodi da je on iz Mitrovice, kao i sliku jednog od zaplenjenih vozila sa istom registracijom, kao što je i saobraćajna dozvola.

Identifikovao ga je ne samo kao pripadnika naoružane uniformisane grupe Srba koja je izvela napad u Banjskoj, već i kao navodnog napadača na KFOR u maju ove godine u Zvečanu, ali i da se radi o bliskoj osobi Danila Vučića, sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On takođe u objavi tvrdi da je M.J. bio u automobilu četiri od pet poslednjih puta dolaska Danila Vučića na Kosovo. Kao dokaz priložio je listing sa prelaza Jarinje i preko Merdara za Vidovdan. Na listingu su otkrivena imena ove dvojice, sa njihovim ličnim podacima, brojevima dokumenata i registracijom automobila.

Vučić: Danilo nema nikave veze ni sa čim

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, reagovao je na optužbe kosovskog ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje na račun njegovog sina Danila, ističući da je „jedini terorista na Kosovu Aljbin Kurti, koji ubija i teroriše srpski narod“.

„Večeras je Kurti optužio moju porodicu, mog prvenca Danila, ni on sam ne zna kako je do toga došao, da je nekako učestvovao u, kako kaže, terorističkom napadu u Banjskoj. Prva odlika kukavica koju svaki čovek primeti je kad neko napada tuđe porodice, decu, jer mu se oni uvek čine kao najlakše mete.Pokušao si Kurti i dugim cevima majicu da mu skineš, nisi uspeo. Ćerku si mi vređao, onako, junački i muški kako samo ti umeš. Terorista na Kosovu si samo ti, jer ubijaš i terorišeš srpski narod, a za Danila ne brini, hrabar je mladić, nikada i ni po čemu tebi sličan. A, Šolaku i domaćim kriminalcima, kojima Kurti uređuje medije, samo poručujem da Srbiju neće pobediti “, napisao je Vučić na Instagramu.

Dodao je da Danilo nema nikakve veze ni sa čim, „osim što voli Srbiju i Kosovo i Metohiju kao njen deo, u skladu sa Poveljom UN“.

U Banjskoj je 24. septembra stradao narednik Kosovske policije Afrim Bunjaku, a ubijena su trojica Srba navodnih napadača. Nakon dešavanja zaplenjena je velika količina oružja i vojne opreme čija su vrednost kosovske vlasti procenile na 5 miliona evra. Zaplenjeni su i objekti, kao i deo pokretne imovine za koju su naveli da je u vlasništvu Milana Radoičića. Radoičić je preuzeo odgovornost za događaje, priveden u Srbiji ali ubrzo i pušten. Priština optužuje Srbiju za teroristički napad.

Comments

Pročitaj još