• Početna>
  • Vesti>

Urednica KoSSeva dobitnica nagrade “Katarina Preradović”

Foto: KoSSev

Nagrada Fondacije „Katarina Preradović“, za profesionalni integritet, izuzetnost, nesebičnost i hrabrost dodeljuje se ove godine Tatjani Lazarević, urednici portala KoSSev.

„U izuzetno teškim okolnostima uspela je da sačuva profesionalnost, objektivnost i analitičnost u cilju zaštite javnog interesa“.

Nagrada će urednici KoSSeva biti uručena 10. oktobra u 13.00 časova u Dorćol platzu.

U pitanju je sedma godišnja nagrada koju uručuje ova fondacija.

Tim povodom će biti organizovana tribina na temu „Napadi na novinare na Kosovu i povodom krize na severu Kosova“ na kojoj će govoriti dobitnica nagrade – Tatjana Lazarević i urednici i novinari medija koji se konstantno nalaze pod pritiskom i napadima režima – Danas, N1, Krik, FoNet, Insajder.

Fondacija Katarina Preradović pokrenuta je u znak sećanja na novinarku i urednicu Blica i nedeljnika NIN koja je dosledno tragala za istinom.

Osnovana je pre sedam godina, a među osnivačima su članovi porodice, kolege, prijatelji Katarine Preradović, dugogodišnji urednici i novinari uglednih beogradskih redakcija i članovi Saveta za borbu protiv korupcije.

Iz ove fondacije poručuju da dodeljivanjem nagrade žele da istaknu i podrže novinare koji beskompromisno rade u interesu društva, štiteći i otkrivajući istinu.

„Nagrađujemo i podržavamo pojedince koji hrabro, po cenu lične bezbednosti, stoje kao brana etičnosti, slobode i težnje da se živi u uređenom i pravednom društvu“, naveli su.

Dosadašnji dobitnici nagrade „Katarina Preradović“ su Marko Somborac (Blic), Predrag Blagojević (Južne vesti), Tamara Skrozza (FoNet), Vuk Z Cvijić (NIN), Ana Lalić (Nova), Dragana Pećo (Krik) i Ivana Gordić Perc (Voice).

Comments

Pročitaj još