• Početna>
  • Vesti>

Predstava “Ženidba” Narodnog pozorišta Priština 50. put pred publikom

Foto: Narodno pozorište Priština

Pozorišna predstava “Ženidba” izvedena je na sceni Narodnog pozorišta u Prištini jubilarni pedeseti put i nagrađena je višeminutnim aplauzom publike.

Predstava je izvedena povodom otvaranja nove sezone 2023/24 i obeležavanja 75. godišnjice Narodnog pozorišta u Prištini.

Predstava je urađena u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada, po tekstu Nikolaja V. Gogolja, a u režiji Milana Karadžića.

Narodno pozorište u Prištini sa direktorom Predragom Radonjićem dodelilo je specijalna priznanja glumcima: Milanu Vasiću, Aniki Grujić, Bojanu Stojčetoviću, Branku Baboviću, Nebojši Đorđeviću, Jeleni Orlović, Tamari Tomanović, Mileni Jakšić, Jasmini Stoiljković, Nikoli Đorđeviću, Milici Burazer, Miloradu Kaporu, nekadašnjem glumcu i saradniku NPP-a Igoru Damnjanoviću i reditelju Milanu Karadžiću.

Nakon jubilarnog izvođenja “Ženidbe”, program obeležavanja 75 godina rada Narodnog pozorišta u Prištini i otvaranja nove sezone, pozorište će nastaviti sa obeležavanjem jubileja u nedelju, 8. oktobra.

Centralna proslava 75. godina postojanja i rada pozorišta biće održana u Domu kulture u Gračanici u čitaonici Darinke Jevrić, 8. oktobra u 11 časova. Biće predstavljena monografija “Uprkos svemu” ali i otvorena izložba fotografija koje svedoče o dugogodišnjem postojanju i radu pozorišta.

Comments

Pročitaj još