• Početna>
  • Vesti>

U okviru obeležavanja Dečije nedelje održan dečiji maskenbal u Lapljem Selu

Foto: RTV Gračanica

Danas je u Lapljem selu, u okviru Dečije nedelje, održan maskenbal, na kome su učešće uzeli predškolci i niži osnovci.

Roditelji, mališani i njihovi vaspitači danas su još jednom pokazali kreativnost u pripremi raznovrsnih kostima koje su mališani nosili na ovogodišnjem maskenbalu. Pored dece iz predškolske grupe osnovne škole „Miladin Mitić“ iz Lapljeg Sela, na maskenbalu su učestvovala i deca od prvog do četvrtog razreda. Uz pesmu i igru, ono što je bilo primarno jeste i druženje.

„Deca su bila jako aktivna, svakoga dana smo imali različitu organizaciju, prvog dana smo pravili pano, crtali na ovu našu temu, drugog dana smo imali maskenbal, trećeg dana kviz, četvrtog igre na poligonu gde su se oni takmičili između sebe, nismo ih delili na prvi, drugi, treći i četvrti razred, već su svi zajedno učestvovali“ , rekla je Suzana Andrić, učiteljica trećeg razreda.

U okviru Dečije nedelje, deca su imala prilike da i prethodnih dana učestvuju u brojnim aktivnostima, a ono što je zaključak kako vaspitača tako i dece jeste da su prepuni lepih utisaka i da im je ova nedelja bila ispunjena.

„Deca su u toku cele nedelje imala razne aktivnosti kroz koje su mogla neke svoje želje da pokažu, tako da je ovo na kraju bio uspeh svega toga što su oni ustvari videli u proteklih par dana. Mališani su bili kreativni, bili su puni utisaka posle svake posete raznoraznim ustanovama koje smo posetili, ovo su neke njihove želje šta će biti kad porastu, kao što je i bila tema ove godine i ovog maskenbala“ , rekla je Brankica Đorđević, vaspitačica predškolske grupe OŠ „Miladin Mitić“ Laplje Selo.

Maskenbal je jedan od događaja kome se deca najviše raduju, a to potvrđuje i činjenica koliko su se potrudili oko kostima uglavnom inspirisanih likovima iz bajki i crtanih filmova.

Comments

Pročitaj još