• Početna>
  • Vesti>

Lajčak: Nema normalne budućnosti bez normalizacije odnosa dve strane

Foto Tanjug

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručio je danas da je neophodno normalizovati odnose Beograda i Prištine i odbacio tvrdnje kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je u procesu dijaloga okrenut više ka interesima Srbije.

Lajčak je izjavio da nema normalne budućnosti za dve strane, bez normalizacije odnosa do koje, kako je rekao, mora doći dijalogom. “Kada vam se ne sviđa poruka, pokušavate da napadnete glasnika” naveo je Lajčak.

“Kosovo i Srbija imaju veliki uticaj na zemlje Zapadnog Balkana. Predsednici zemalja ZB sa kojima sam razgovarao u Njujorku su zabrinuti za odnose Srbije i Kosova” rekao je Lajčak na 2BS Forumu održanom u Budvi.

On je dodao da je Evropska unija posvećena Zapadnom Balkanu i dodao da zemlje regiona moraju ozbiljno da shvate aktuelni momenat.

Nakon poslednje runde dijaloga u Briselu, kosovski predsednik Aljbin Kurti je na konferenciji za novinare u Prištini izjavio da izgleda da postoji koordinacija između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

Comments

Pročitaj još