• Početna>
  • Vesti>

Vučić na Samitu Evropske političke zajednice: Očekujem teške razgovore

Foto: Instagram

Treći samit Evropske političke zajednice održava se u Grenadi, gde će lideri 47 zemalja i predstavnici EU razgovarati o bezbednosti, energetici i drugim pitanjima od značaja za kontinet. Očekuju se neformalni sastanci lidera EU i Zapadnog Balkana o situaciji na KiM.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio da očekuje teške razgovore u Granadi. O situaciji na KiM razgovarao sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom, a španskom premijeru Pedru Sančezu zahvalio na doslednoj podršci teritorijalnom integritetu Srbije.

Vučić je sa premijerom Velike Britanije Rišijem Sunakom, kako je rekao, imao odličan razgovor o situaciji na Kosovu i Metohiji, regionu Zapadnog Balkana i aktuelnim geopolitičkim pitanjima.

Predsednik Srbije se nakratko susreo i sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i premijerom Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

Vučić će na marginama Samita imati bilateralne susrete i sa drugim evropskim zvaničnicima, među kojima su i francuski predsednik Emanuel Makron, premijer Gruzije Irakli Garibašvili, premijerka Islanda Katrin Jakobsdotir, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žezep Borelj…

Uoči Samita, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel najavio je da bi u Granadi moglo da dođe do neformalnih sastanaka lidera EU i Zapadnog Balkana o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Comments

Pročitaj još