• Početna>
  • Vesti>

Na sastanku sa Šolcom i Micotakisom, Osmani o sankcionisanju Srbije

Foto:@VjosaOsmaniPRKS

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, na Samitu Evropske političke zajednice koji se održava u Granadi, sastala se sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom.

Osmani je navela da je na sastanku bilo reči i o neophodnosti sankcionisanja Srbije, zbog čina napada na Kosovo, kao i zbog pokušaja destabilizacije Kosova i regiona.

“Obavestila sam nemačkog kancelara Olafa Šolca, kao i grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa o terorističkom napadu i agresiji Srbije na Kosovo. Istakla sam neophodnost da Srbija bude odgovorna za svoje napore da destabilizuje našu zemlju i ceo region”, napisala je Osmani na platformi X.

Čeku: Makron pokazao prezir i nepoštovanje prema Osmani

Takođeje je na istoj društvenoj mreži objavila da je sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom razgovarala o nedavnim bezbednosnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

U vezi tog susreta prištinski novinar Fitim Čeku reagovao je objavom na svom X profilu. On je napisao da je francuski zvaničnik pokazao prezir i nepoštovanje prema predsednici Kosova.

“Predsednik Francuske Emanuel Makron primio je danas predsednicu Kosova na marginama samita Evropske političke zajednice u Granadi u prostoriji neprikladnoj za prijem visokih zvaničnika i na taj način izrazio nepoštovanje prema sagovornici”, ocenio je novinar iz Prištine Fitim Čeku.

“Francuski predsednik Emanuel Makron pokazao je prezir prema kosovskoj predsednici Vjosi Osmani, primivši je na sastanak u prostoriji neprikladnoj za prijem visokih zvaničnika”, napisao je Čeku na platformi X (Tviter), zapitavši se zašto se to događa.

Comments

Pročitaj još