KP: Pronađeni posmrtni ostaci u Prištini

Foto: pontas.id/ ilustracija

Kosovska policija, tačnije Uprava za istraživanje ratnih zločina, na osnovu analize dobijenih uzoraka, saopštila je da se radi o skeletnim ostacima ljudskog tela, koji se nalaze na kako preciziraju na „Nacionalnoj listi prisilno nestalih tokom perioda rata 1998/1999. godine“.

“Nakon identifikacije sumnjive lokacije, pored nadležnih policijskih jedinica, na lice mesta izašla je Vladina komisija za nestala lica i Institut za sudsku medicinu, gde su nakon iskopavanja/ekshumacije pronađeni skeletni ostaci koji su poslužili u istrazi forenzičara. Pokazalo se da su u pitanju ostaci ljudskog tela koje pripada periodu poslednjeg rata”, stoji u izveštaju policije.

Uzimanje uzoraka skeletnih ostataka izvršio je Institut za sudsku medicinu i isti su poslati na obdukciju i identifikaciju.

“Nakon preduzetih radnji u vezi sa ovim slučajem, za ovu lokaciju je doneta uredba od strane Osnovnog suda, Posebno odeljenje – Priština, i ovu lokaciju obezbeđuje TVE Kodeks”, stoji u saopštenju kosovske policije.

Komisija za nestala lica Kosova ranije je saopštila a obajavila je RTK, da su iskopavanja vršena i u Bistražinu kod Đakovice , te da su i tamo pronađeni posmrtni ostaci. Naveli su da se predpostavlja da pronađeni posmrtni ostaci potencijalno pripadaju žrtvama poslednjeg rata na Kosovu.

Comments

Pročitaj još