• Početna>
  • Vesti>

Viši sud u Beogradu: Radoičić pušten iz pritvora; zabranjuje mu se napuštanje Srbije i odlazak na KiM

Foto: N1

Nakon saslušanja osumnjičenog Milana Radoičića, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odbio je predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled opasnosti od bekstva, saopšteno je iz Višeg suda.

U saopštenju se dodaje da je Radoičiću određena mera zabrane napuštanja boravišta, što podrazumeva zabranu napuštanja teritorije Srbije bez odobrenja suda. Istovremeno, Radoičiću je zabranjen odlazak na teritoriju Kosova i Metohije.

Radoičić je u obavezi da se svakog 1. i 15. u mesecujavlja nadležnoj policijskoj stanici.

“Takođe, od okrivljenog M.R. privremeno je oduzeta putna isprava i to pasoš Srbije, a okrivljeni je upozoren da se protiv njega može odrediti pritvor ukoliko prekrši izrečene zabrane i obaveze” navedeno je u saopštenju

Iz Višeg suda preciziraju koja se krivična dela stavljaju Radoičiću na teret.

“Okrivljenom M.R. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 4 i 3 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika u sticaju sa krivičnim delom Učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo iz člana 349 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika i krivičnim delom Teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi sa članom 278 stav 1 Krivičnog zakonika”.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja, navodi se u saopštenju.

Radoičić je priveden juče i saslušan u Višem javnom tužilaštvu, gde je negirao optužbe.

Prethodno je posredstvom svog advokata Gorana Petronijevića, u potpunosti preuzeo odgovornost za sukob u Banjskoj 24. septembra.

Comments

Pročitaj još