• Početna>
  • Vesti>

Milan Radoičić saslušan u Višem javnom tužilaštvu; negirao izvršenje krivičnih dela

Foto: RTS, print screen

Uhapšeni Milan Radoičić saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu i tom prilikom negirao krivicu za izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Kako je saopšteno iz Višeg javnog tužilaštva, Radoičić je priveden zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i Teška dela protiv opšte sigurnosti.

„Osumnjičeni je na saslušanju negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret“ navodi se u saopštenju.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor „zbog opasnosti od bekstva“.

Iz tužilaštva dodaju da je naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno više, za sada, nepoznatih lica, kojima se na teret stavlja krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti.

„Prema naredbi o sprovođenju istrage, Milan R. se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, Federacija BIH, koje mu je isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji AP Kosova i Metohije, gde ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN lica, zajedničkim delovanjem i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mestu Banjska na teritoriji AP KIM“ stoji u saopštenju.

Comments

Pročitaj još