• Početna>
  • Vesti>

Eljšani: Policija nastavlja pretragu terena u okolini Banjske

Foto: Radio Mitrovica sever

Kosovska policija u saradnji sa KFOR-om nastavila je pretragu terena u okolini Banjske. To je za Radio Kosovska Mitrovica potvrdio zamenik direktora policije za region sever Veton Eljšani.

On je rekao da policija ne pretražuje kuće, već samo šumu i da su u potragu “zbog većeg broja ljudi” uključene i specijalne jedinice. Takođe, očekuje da akcija ubrzo bude završena.

Policija intenzivno pretražuje teren u okolini Banjske nakon što je u nedelju 24. septembra došlo do sukoba Kosovske policije sa grupom naoružanih lica, tokom kog je nastradao kosovski policajac i trojica Srba.

Odgovornost za događaje u Banjskoj preuzeo je Milan Radoičić, koji je naveo i da je razlog vraćanja na sever Kosova bio da ohrabri srpski narod.

“Razlog našeg vraćanja je bio da ohrabrimo srpski narod sa tog područja u pružanju otpora teroru Kurtijevog režima, zaštiti našeg naroda koji je tom teroru izložen i stvaranju uslova za ostvarenje sna o slobodi mog naroda na severu Kosova i Metohije” rekao je.

Kako je naveo, do stradanja kosovskog policajca došlo je slučajno.

“Do stradanja policajca je došlo slučajno, nakon čega je počeo žestok okršaj sa obe strane u kom su poginula naša trojica drugova, heroja koji su svoj život dali za slobodu i očuvanje Kosova i Metohije” naveo je Radoičić.

Comments

Pročitaj još