• Početna>
  • Vesti>

U Vrnjačkoj banji, Leposaviću i Graničanima sahranjeni Srbi, tragično stradali u sukobima u Banjskoj

Foto TV Most

Danas su sahranjeni Srbi koji su smrtno stradali u nedelju u Banjskoj kada je došlo do sukoba između Srba i Kosovske policije.

Stefan Nedeljković koji je stradao u nedelju 24.septembra u sukobu sa kosovskom policijom u selu Banjska ispraćen je danas na večni počinak u svom rodnom Zvečanu, odakle su njegovi posmrtni ostaci dopremljeni u Vrnjačku Banju, gde je održana sahrana.

Sahrani Nedeljkovića je prisustvovao i položio venac direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Igor Milenković je sahranjen u selu Graničane kod Leposavića. a Bojan Mijailović na gradskom groblju u Leposaviću.Milenković je iza sebe ostavio troje dece i suprugu.

Bojana Mijailovića, porodica i građani ispratili su od njegovog stana u ulici Dositeja Obradovića do Novog groblja u Leposaviću gde su prisustvovali sahrani.

Podsetimo, u sukobu sa Kosovskom policijom u Banjskoj koji se dogodio 24. septembra stradao je jedan službenik kosovske policije i trojica Srba sa Kosova.

Među Srbima je povređeno nekoliko učesnika sukoba, a jedan se nalazi na bolničkom lečenju u Prištini. On je ispitan i određen mu je pritovor od mesec dana. Njegov advokat Miloš Delević uložio je žalbu Apelacionom sudu.

Od osam koliko je prvobitno uhapšeno, četiri lica su u međuvremenu puštena zbog nedostatka dokaza. Još dvojica su izvedena pred sud u Prištini tokom prošle nedelje i njima je takođe određen pritvor od 30 dana. 

Comments

Pročitaj još