• Početna>
  • Vesti>

Svećlja i Hodža: Ono što se dogodilo u Banjskoj imalo je za cilj „aneksiju Severa Kosova“

Foto: Koha

Napad na Kosovsku policiju koji se dogodio prošle nedelje imao je za cilj „aneksiju Severa Kosova“, izjavili su danas novinarima ministar unutrašnji poslova Kosova Dželjalj Svećlja i Generalni direktor Kosovske policije, Gazmend Hodža saopštavajući detalje povodom prošlonedeljnih dešavanja u selu Banjska.

Oni su danas medijima pokazali fotografije naoružanja, ali i video snimke iz dronova, koji su, kako kaže, „zaplenjeni terorističkoj grupi“ i navodno dokazuju da su pripreme za napad vršene u centralnoj Srbiji. Tako su još jednom optužili Srbiju da je umešana u organizaciju ovog napada.

„Danas ćemo detaljno videti ne samo teroristički napad na Banjsku već i pripreme ove grupe u trenažnim centrima Srbije. U ovoj obuci su učestvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević i načelnik Komande Kopnene vojske, Milan Mojsilović. Vučić je pokušao da sakrije činjenicu da je Srbija umešana u organizaciju ovog napada“, rekao je Svećlja a preneli su albanski mediji.

Svečlja je, između ostalog, naveo da se kroz snimke koji su načinjeni dronovima i na osnovu prikupljenih dokaza vidi da su “pripreme za napad u Banjskoj vršene u Srbiji, u trenažnim centrima”. Prema njegovim rečima, “treninzi su se odvijali na Kopaoniku, na imanju u vlasništvu Milana Radoičića”.

Generalni direktor Kosovske policije, Gazmend Hodža, na istoj konferenciji kazao je da su nakon sprovedenih istražnih radnji konstatovali da je naoružana grupa koja je 24. septembra napala Kosovsku policiju u Banjskoj, već duže vreme trenirala na teritoriji Srbije. Pomenuli su dve lokacije na kojima su navodno obavljali vežbe neposredno pre najnovijih dešavanja u Banjskoj.

Sutra konferencija za medije ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije

Povodom optužbi koje su izrečene na ovoj konferenciji za novinare potpredsednik vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović održaće sutra konferenciju za medije u Domu Vojske Srbije.

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da će na konferenciji koja je zakazana za 12 časova biti demantovane laži koje je izrekao kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjaj Svečlja.

Comments

Pročitaj još