• Početna>
  • Vesti>

Petković: Imamo dokaze da su Srbi u Banjskoj mučki i hladnokrvno ubijeni

Foto: Tanjug, video

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je na vanrednoj konferenciji za medije da Euleks nije učestvovao u istrazi nakon sukoba u selu Banjska jer je kosovska policija želela da sakrije određene dokaze i istinu – da su Srbi hladnokrvno, mučki i brutalno ubijeni od strane kosovske policije.

Petar Petković kaže da je sazvao vanrednu konferenciju za medije kako bi upoznao domaću i međunarodnu javnost o svemu što se dešavalo tokom sukoba u Banjskoj i saopštio zašto je kosovska policija odbila da Euleks učestvuje u istražnim operacijama nakon tragičnih događaja.

Petković kaže da Euleks nije učestvovao u istrazi nakon sukoba u selu Banjska jer je kosovska policija želela da skrije određene dokaze i istinu – da su Srbi hladnokrvno, mučki i brutalno ubijeni od strane kosovske policije.

“To je trebalo da se sakrije od Euleksa i objektivne nezavisne istrage, profesionalne pre svega”, ističe Petković.

Tvrdi da je Srbija došla do pouzdanih informacija, dokaza, fotografija i živih reči zaštićenih svedoka o tome šta se dešavalo 24. septembra u Banjskoj.

“Reč je o živim rečima, iskazima koji su dodatno potvrđeni i na poligrafu da je Bojan Mijailović, otac dvoje dece, suprug i sin, hladnokrvno i mučki ubijen nakon što je bio lakše ranjen, pao na zemlju i predao se”, kaže Petković.

Ističe da je Mijailović tako bespomoćan “overen u glavu” od strane kosovske policije.

“Imamo sve dokaze, imamo zaštićene svedoke, oni su spremni da identifikuju sve Albance ubice koji su učestvovali u brutalnom ubijanju Srba u mestu Banjska”, kaže Petković.

Naglašava da je zato ključan zahtev Srbije da se formira nezavisna komisija i da međunarodni stručnjaci zajedno sa srpskim patolozima pregledaju dokaze i izvrše obdukciju tela ubijenih Srba.

Petković ponavlja da je jedini zahtev da Kfor bude prisutan na severu Kosova i Metohije.

“Mi imamo dokaze da su u tim redovima bile profesionalne ubice iz terorističkih kampova. Bio je poslat nalog da se ne vraćaju dok ne pobiju sve Srbe. Ideja je bila da se ceo prostor očisti od Srba”, tvrdi Petković.

Comments

Pročitaj još