• Početna>
  • Vesti>

Putevi ka Banjskoj odblokirani, vidljivi tragovi akcije – i na ulicama i na licima ljudi

Foto Radio Mitrovica sever

Svi putni pravci koji iz Zvečana, Kosovske Mitrovice i Zubinog Potoka vode ka naselju Banjska, sada su prohodni za saobraćaj, potvrđeno je iz Kosovske policije.

Iz policije apeluju na građanstvo da se drže glavnih puteva i ne zalaze u šume, zbog kako navode “rizika od neaktiviranih eksplozivnih naprava”.

U Banjskoj se i dalje nalaze pripadnici Kosovske policije sa oklopnim vozilima.

Ekipa Radija Kosovska Mitrovica do Banjske je stigla magistralnim putem Priština – Raška, a onda skretanjem na Balabanu gde se i sada nalaze pripadnici Kosovske policije sa oklopnim vozilom.

Na prilazu naselju kao i u samoj Banjskoj nema legitimisanja, jedino su novinarske ekipe bile u obavezi da se legitimišu neposredno u blizini manastira.

Vidljivi su tragovi oružanih akcija, na samom ulazu u naselje kod mosta, nalaze se uništeni kamioni, a devastirana je i gvozdena kapija manastirske porte. Oko same svetinje sada je primetno neuobičajeno mnogo smeća, o čemu inače bratstvo strogo vodi računa.

Vrata koja sa manastirskog parkinga vode u dvorište manastira su zaključana. Bratstvo je neprimetno.

Na ulicama, meštana skoro i da nema. Hoće da razgovaraju sa novinarima. Ne žele da daju izjave. Umorni su od svega.

Naselje Banjska bilo je u blokadi od noći sa subote na nedelju, kada je došlo do sukoba izmeću grupe Srba i pripadnika Kosovske policije. Tokom nereda, živote su izgubili jedan policajac i trojica Srba.

Comments

Pročitaj još