• Početna>
  • Vesti>

KP: Uhapšen još jedan napadač, pronađena velika količina oružja

Foto: Kosovska policija

Kosovska policija saopštila je da je uhapšen još jedan napadač na policiju u Banjskoj, koji je bio u” vojnoj uniformi i naoružan dugim puškama i municijom”. 

“U kasnim satima intenzitet napada na policijske službenike je smanjen, ali je bezbednosna situacija i dalje napeta, dok su policijske jedinice tokom kontrole na pojedinim lokacijama, stambenim zgradama i u pojedinim vozilima koje je teroristička grupa koristila za blokadu putevi, uključujući i vozila koja su se nalazila oko manastira u Banjskoj, pronađeni su puni arsenala oružja” stoji u policijskom saopštenju.

“Do sada su, prema informacijama sa terena, ubijena tri napadača, uhapšena su dva napadača i četvorica osumnjičenih koji su zatečeni u nedozvoljenom posedu radio komunikacija, a za koje se sumnja da su povezani sa terorističkom grupom” saopšteno je iz policije.

U saopštenju se navodi da se prema prvim informacijama, radi o pronalaženju desetina, stotina komada naoružanja različitih tipova i kalibara, uniformi i logističke opreme, uključujući i vojno naoružanje teškog kalibra poput granata, topova, mitraljeza i kalašnjikova.

Kosovska policija je kako dodaju u saopštenju, pod rukovodstvom tužioca Specijalnog tužilaštva, u koordinaciji sa Euleksom i Kforom, ušla u prateće objekte manastira Banjska, radi obavljanja službenih dužnosti.

Comments

Pročitaj još