• Početna>
  • Vesti>

Fon Kramon: Potrebna hitna deeskalacija i raspoređivanje KFOR-a širom Kosova

Foto: Radio Mitrovica sever

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon najoštrije je osudila napad na Kosovsku policiju u mestu Banjska na severu Kosova.

Ona je u svojoj objavi na društvenoj mreži “X” navela da je “apsolutno neprihvatljiv orkestrirani napad na legitimnu policiju, čiji počinioci moraju biti izvedeni pred lice pravde”.

“Potrebna je hitna deeskalacija, uključujući snažno raspoređivanje KFOR-a i pojačanje širom severa Kosova. Imperativ je preduzeti sve neophodne radnje za održavanje mira i reda. Zato pozivam sve aktere da ubede naoružane ljude u manastiru Banjska da polože oružje predaju bez daljeg odlaganja. Potencijalno učešće srpskih struktura (iz Beograda) mora biti istraženo, a imperativ je preduzeti sve neophodne radnje za održavanje mira i reda. U tom pogledu pozdravlja oprez i deeskalaciju kosovske vlade danas, nadajući se da će svi ostati mirni u svakom delu Kosova” navela je.

Fon Kramon je u ime Evropskog parlamenta uputila saučešće porodici poginulog kosovskog policajca na dužnosti, i poželela brz oporavak povređenih.

Comments

Pročitaj još