• Početna>
  • Vesti>

PD”Zmaj” iz Zvečana – deo akcije pod sloganom „Korak bliže zdravlju“, sutra pešače do vrha Bivoli na Šar planini

Foto Radio Mitrovica sever

Planinarski Savez Srbije svake godine u septembru organizuje „Dane pešačenja“. Tako je i ove godine, pa će se akcija organizovati u subotu 23. septembra. Ovoj akciji će se priključiti i članovi planinarskog društva „Zmaj“ iz Zvečana.

„Svi članovi društva, ali i svi koji misle da mogu da ušestvuju u prelaženju staze u dužini od 7 kilometara, mogu da učestvuju i budu deo akcije”, rekao je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik PD“Zmaj“ Dragoljub Dražević.

“Staza je ove godine na obroncima Šar planine, relativno je laka, vreme polaska je u 9 časova iz mesta Prevalac u opštini Štrpce u podnožju planine Ošljak. Duga je 14 km računajući oba smera, ukupan uspon oko 850 metara a vreme potrebno do vrha je 3 i po sata, toliko i za povratak na mesto odredišta za polazak”, objasnio je Dražević.

On je dodao da će se šetnja obaviti kroz gustu borovu šumu u veoma lepom prirodnom ambijentu, odakle se izlazi na travnati greben planine Ošljak i nastavlja se laganim usponom po grebenu do vrha Bivoli na visini od 2.212 metara. Povratak je sa druge strane Ošljaka, šumom do sela Sevce.

Comments

Pročitaj još