• Početna>
  • Vesti>

SL: Predsednik Srbije u hramu međunarodnog prava upozorio na teror koji se vrši nad srpskim narodom na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je svojim govorom pred Generalnom skupštinom UN potvrdio da je veliki državnik a Srbija država sa ozbiljnom državotvornom tradicijom, principima i slobodarskim idealima, ocenila je Srpska lista. 

“Branivši pravo Srbije na sopstvenu politiku i legitimnost srpskih državnih i nacionalnih interesa predsednik Vučić je, nadamo se, nagovestio dolazak nekog boljeg sveta, u kojem će mali imati istinsko pravo na svoj glas i biti zaštićeni od samovolje velikih”, stoji u saopštenju Srpske liste.   

“Mnogi neće biti srećni zbog toga što je u hramu međunarodnog prava podsetio da je nad Srbijom 1999. godine izvršeno nasilje i upozorio na teror koji se danas vrši nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, ali za istoriju mora da ostane sačuvano da je Srbija svom snagom bila na strani prava i protiv nasilja”, ocenjuje se u saopštenju. 

Srpska lista izrazila je nadu da će, “uprkos svakodnevnim pritisima, napadima i hapšenjima koje sprovode ekstremisti iz Prištine, vizija politički i ekonomski razvijenog Zapadnog Balkana, kao regiona mira i saradnje, biti snažnija od budućnosti sukoba i beznađa koju nam namenjuje Aljbin Kurti”.

“Uvereni smo da će naš predsednik Aleksandar Vučić u UN nastaviti da čini sve što je u savremenim geopolitičkim okolnostima moguće kako bi sprečio Kurtija u namerama da protera Srbe sa Kosova i Metohije i ponovo razbukti požar sukoba u našem regionu”, navodi se u saopštenju. 

“Srpski narod na Kosovu i Metohiji i danas potvrđuje podršku svom predsedniku Aleksandru Vučiću, uveren da će se do poslednjeg atoma snage boriti da razum, mir i pravo prevladaju nad mržnjom i nasiljem”, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još