• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Nastaviću da i u ovom izazovnom periodu izborim za Srbiju što je bolje moguće

Foto: Instagram/budućnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prijemu koji je u čast šefova delegacija priredio generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš u Njujorku.

“Ova nedelja u Njujorku prilika je da sa svetskim liderima razmenimo mišljenja o aktuelnoj situaciji u Evropi i svetu, izazovima u oblasti migracija, klimatskih promena i održivog razvoja, ali i da se dodatno založimo za očuvanje mira i stabilnosti u regionu”, naveo je Vučić na instagram nalogu budućnostsrbijeav.

“Danas, kao i u narednim danima, očekuje nas veliki broj sastanaka, a ja ću nastaviti da i u ovom izazovnom periodu izborim za Srbiju što je bolje moguće”, naglasio je Vučič.

Pored razgovora sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, kako kaže, dugo je razgovarao i sa prijateljima, predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i predsednikom Republike Kube Migelom Dijas-Kanelom.

Inače, sednicom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) koja će u najvećem delu biti posvećena Ukrajini, danas će predsedavati Albanija.

Comments

Pročitaj još