• Početna>
  • Vesti>

Završeno prvo ročište u slučaju MTS-a na Kosovu i Metohiji, obe strane ostale pri svojim stavovima

Foto: Radio Mitrovica sever

U Prištini je danas završeno prvo ročište u slučaju istrage protiv MTS d. o. o. koji posluje na Kosovu i Metohiji.

Tokom saslušanja, u okviru istrage protiv MTS d. o. o. koju je pokrenula prištinska agencija za zaštitu konkurencije, obe strane ostale su pri svojim stavovima, a nije zakazano novo ročište.

Agencija za zaštitu konkurencije iz Prištine, optužila je preduzeće MTS d. o. o. da je nezakonito kupilo četiri mala mobilna i TV operatora 2019., 2020. i 2021. godine, ne prijavivši njihov profit, čime je, kako tvrde zastupnici ove agencije, prekršila zakon o zaštiti konkurencije.

Sa druge strane, konsultanti i pravni zastupnici MTS d. o. o. ističu da najveća srpska kompanija koja posluje na KiM nije bila dužna da prijavi profit malih operatora, jer je zakon o obaveznoj prijavi stupio na snagu 2022. godine i da je po svim međunarodnim i lokalnim zakonima, nemoguće primenjivati zakon retroaktivno.

U Prištini je i generalni direktor “Telekoma Srbija“ Vladimir Lučić, koji će imati niz sastanaka sa predstavnicima međunarodne zajednice u vezi sa odlukom prištinske agencije za registraciju privrednih registara da se MTS-u oduzme licenca za raf, zato što navodno jedan član Upravnog odbora ima pasoš u kome kao mesto rođenja piše Kosovska Mitrovica, Republika Srbija.

Comments

Pročitaj još