Podignuta još jedna optužnica za ratni zločin

Foto: Specijalno tužilaštvo

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je juče još jednu optužnicu za ratne zločine protiv civilnog stanovništva protiv E.B.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu Osnovnom sudu u Prištini – Posebno odeljenje, protiv okrivljenog E.B. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo „Ratni zločin protiv civilno stanovništvo”, sankcionisano članom 142. u odnosu na član 22. Krivičnog zakona Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije kao zakona koji je bio na snazi u vreme izvršenja krivičnog dela, saopštili su iz Specijalnog tužilaštva.

Prema tvrdnjama nadležnih u Specijalnom tužilaštvu, istragama je pruženo dovoljno relevantnih pravnih dokaza koji dokazuju osnovanu sumnju da je okrivljeni, “u dosluhu sa drugim pripadnicima srpske policije i vojnih snaga, učestvovao i doprineo ubistvu šesnaest (16) civila albanske nacionalnosti, 8. maja 1999. godine u selu Staradran u opštini Istok”.

Iz Tužilaštva dodaju da je ovaj krivični predmet je već predat Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini na dalje postupanje.

Okrivljenom je određena mera pritvora, po rešenju sudije za prethodni postupak do nove odluke suda.

Podsetimo, Specijalno tužilaštvo podiglo je juče optužnicu za ratne zločine protiv civilnog stanovništva protiv S.F. koji je pre izbijanja ratnih sukoba na Kosovu bio službenik Državne bezbednosti Srbije.

Comments

Pročitaj još