• Početna>
  • Vesti>

Dvojici mladića iz Gračanice određen jednomesečni kućni pritvor

Foto: Kim

Andriji i Mihailu Miciću iz Gračanice određen je jednomesečni kućni pritvor zbog, kako je ranije navedeno napada na službena lica na dužnosti.

Andrija i Mihailo Micić koji su pre dve večeri prebijeni a potom i privedeni od strane  pripadnika Kosovske policije saslušani su danas u Odeljenju prištinskog Osnovnog suda u Gračanici.

Jovana Filipović, pravna zastupnica Andrije Micića kazala je da se sudija u određivanju mere kućnog pritvora vodio time da oni mogu da pobegnu i ili da utiču na svedoke. Filipović je najavila žalbu Apelacionom sudu smatrajući “da ne postoji odgovornost osumnjičenih, te da je krivica na policajcima zbog prekomerne upotrebe sile”.

Sve se desilo nakon što je Andriju i Mihaila policija zaustavila tokom rutinske kontrole saobraćaja i kaznila zbog nevezanog pojasa. Nakon što je jedan od dvojice braće protestovao zbog napisane kazne na albanskom jeziku, došlo je do rasprave a potom primene sile nad dvojicom mladića. Jedan od njih je zadobio povrede ramena zbog čega hospitalizovan u bolnici u Gračanici, a drugi zbog pogoršanog zdravstvenog stanja na internom odeljenju klinike u Lapljem Selu. 

Međutim, iz Tužilaštva je saopšteno da su dvojica policajaca takođe povređena zbog čega je protiv Micića podignuta optužnica zbog “napada na službena lica na dužnosti”.

Nekoliko očevidaca ovog događaja je, međutim, reklo da braća ničim nisu isprovocirala policijsku reakciju, već da su policajci upotrebili prekomernu silu, o čemu je u međuvremenu obavešten i Policijski inspektorat Kosova.

Zbog prebijanja i privođenja dvojice mladića u četvrtak uveče okupilo se nekoliko desetine meštana Gračanice. U međuvremenu je za ponedeljak najavljen protest ispred policjske stanice.

Comments

Pročitaj još