• Početna>
  • Vesti>

U Prištini još jedna optužnica za navodni ratni zločin

Foto: RTV

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda protiv osobe inicijala S. F., osumnjičene za navodno odvođenje, a onda i nestanak osobe H. Š. 1998. godine na Kosovu i Metohiji.

Iz Specijalnog tužilaštva saopštavaju „da postoji osnovana sumnja da je S. F. u svojstvu službenog lica, kao pripadnik Državne bezbednosti Srbije, zajedno sa još dva službenika ove službe, nepoznata organima tužilaštva u Prištini, 10. 4. 1998. godine, učestvovao u odvođenju lekara H. Š. iz Glogovca, čije su vozilo prethodno zaustavili uniformisani pripadnici policije, na punktu na raskrsnici kod Slatine, u blizini aerodroma“.

H. Š. je potom „odveden u zgradu Državne bezbednosti u Prištini, gde je prvo bio podvrgnut batinanju i mučenju, i od tog dana se ništa ne zna o njegovoj sudbini“, tvrde iz tužilaštva.

„Ovim radnjama okrivljeni u saizvršilaštvu izvršio je krivično delo ‘ratni zločin protiv civilnog stanovništva’ iz člana 142 u vezi sa članom 22 Krivičnog zakona SFRJ“, podvlači se u saopštenju tužilaštva.

Comments

Pročitaj još