• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Advokati koji zastupaju pretučenu braću očekuju poziv od suda

Foto RTV Gračanica

Srpskim mladićima koji su sinoć pretučeni u centru Gračanice određena je kazna zadržavanja u pritvoru od 48 sati. Advokati optuženih očekuju da se utvrde sve činjenice, kako bi mogli da preduzmu naredne korake.

„Ja zastupam Mihajla Micića, a posetio sam i Mihajla i Andriju i po mom subjektivnom mišljenju Andrija je u mnogo boljem stanju, to će morati doktori dati svoje mišljenje. Sve se dogodilo sinoć oko 21.30 časova, nisam stigao da pričam niti sa Mihajlom, niti sa Andrijom šta se zapravo desilo, samo sam hitno došao da proverim u kakvom su stanju i da se eventualno nešto preduzme, da se policija ponaša kako treba. Prvo ide zadržavanje od 48 sati, onda ćemo dobiti poziv od suda, ne zna se da li će suđenje biti u Gračanici, obzirom da je prirode takve da bi trebalo da bude na Odeljenju Prištinskog suda u Gračanici, međutim nismo sigurni šta će to biti“, rekao je advokat Ljubinko Todorović.

Kako je istakao oni nisu davali nikakve izjave u policijskoj stanici.

Advokat Jovana Filipović ističe da pre svega treba videti koje je krivično delo u pitanju i šta se zapravo desilo,

„Cilj mora da nam bude utvrđivanje materijalne istine u svemu ovome, dakle moramo da utvrdimo sve činjenice koje se tiču konkretnog događaja i da tek onda kažemo koje korake možemo dalje da preuzmemo. U ovoj fazi ne možemo da pričamo ništa više, jedino što imamo to su slike koje smo videli i snimci gde se vidi da njih prebijaju, međutim moramo da čujemo i drugu stranu priče i ovim slučajem mora da se pre svega pozabavi policijski inspektorat, a zatim sud i tužilaštvo“, izjavila je Filipović.

Zaključila je da je najbitnija stvar da oni budu dobro, a kasnije ćemo sve utvrditi.

Mladiće su sinoć posetile majka Andrijana Micić i tetka Jelena Todorović.  

„Posetili smo sinoć obojicu, Mihajlo je malo u lošijem stanju, povredio je rame, dobio je udarac u predelu rebara, odrana su mu kolena zato što su ga brutalno bacili na pod. Andrija je takođe u lošem stanju s obzirom da ima visok krvni pritisak, a pritom je i asmatičar. Svedoci su potvrdili da su bili brutalno pretučeni, očkujem da će cela zajednica pomoći u ovom slučaju. Dečko je samo rekao da mu prevedu kaznu na srpskom, moglo je sve na bolji način da se završi”, rekle su one.

Comments

Pročitaj još