• Početna>
  • Vesti>

Dvojica mladića pretučena pa privedena od strane pripadnika kosovske policije u Gračanici

Foto: Kim

U Gračanici su privedeni mladići srpske nacionalnosti, koji su pre toga pretučeni od strane pripadnika kosovske policije, javlja RTV Gračanica. Kako javlja ovaj medij, mladići A.M. i M.M. zatražili su da im prekršajna kazna koju im je izrekao policajac u centru Gračanice bude saopštena na srpskom jeziku.

RTV Gračanica javlja da su nakon toga policajci počeli da tuku mladiće, dok je jedan usled povreda prebačen u bolnicu.

Na društvenim mrežama pojavila se i fotografija na kojoj dva policajca drže oborenog momka na zemlji.

Građani su u znak protesta počeli da se okupljaju ispred policijske stanice.

Kim radio javlja da su među okupljenima i predsednik Privremneog organa Priština Novak Živić, predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić i predsednik Skupštine Gračanica Milan Dimitrijević, ali i pojedini lokalno predstavnici.

Predstavnici Policijskog inspektorijata su obavešteni i došli su u Policijski stanicu u Gračanici.

KP: Ometali i fizički napali dva policajca

Nakon hapšenja dvojice mladića u Gračanici sinoć oglasila se Kosovska policija , koja u svom redovnom izveštaju potvrđuje da je uhapsila dvojicu osumnjičenih kosovskih muškaraca jer su ometali i fizički napali dva policajca dok su obavljali službene dužnosti.

U izveštaju policije Kosova piše da su dvojica policajaca zadobila telesne povrede i ukazana im je medicinska pomoć. Medicinska pomoć je prema zvaničnim tvrdnjama policije, ukazana i srpskim mladićima pod, kako kažu, nadzorom dežurne policijske jedinice.

Na licu mesta bile su nadležne policijske jedinice i tužilac, koji je osumnjičenima odredio zadržavanje do 48 sati. Slučaj je pod daljom stragom.

Comments

Pročitaj još