• Početna>
  • Vesti>

Prva Difovijada: Mladi pokazali da je fudbal više od sporta

Fotografije: Kontakt plus/Sunčica Andrejević

Članovi Omladinskog fudbalskog kluba iz Kosovske Mitrovice, njih dve stotine pedeset, okupilo se večeras u okviru manifestacije -Difovijada a pod motom “Mitrovačka mladost”.

Na platou Srednje tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“ kroz fudbal i druženje širili su pozitivnu energiju, razigranost, zajedništvo – ono što našem društvu nedostaje poslednjih meseci zbog aktuelne političke i bezbednosne situacije na severu Kosova.

„Svesni smo da zadnja dva-tri meseca Kosovska Mitrovica nije grad koji je bio, utonuo je u apatiju i mi treneri doneli smo odluku da napravimo nešto drugačije, gde bismo se svi sakupili i pokazali da dece još uvek ima u našem gradu, da ima života i da će biti života“, kazao je Nemanja Bulatović, direktor i trener kluba OFK Dif, dodajući da je to ključna poruka koju žele da pošalju.

Ljubitelji fudbala kažu, lopta je okrugla, a ona se večeras kotrljala od jednog do drugog igrača, a sve uz osmehe i uživanje fudbalera, fudbalerki, roditelja i posetioca manifestacije.

„Nadam se da će da bude još ovakvih manifestacija“ – kazao je trianestogodišnji Ognjen Vukosavljević. Fudbal trenira već osam godina, a posebno mu se sviđaju utakmice i druženje sa drugarima van utakmice i na putovanjima.

I trinaestogodišnji Dušan Arlov ne krije oduševljenje večerašnjim događajem.”Druženje pre svega i da se lepo zabavimo”, dodaje.

OFK”Dif”- klub koji među svojim članovima ne gaji samo fer igru, već i fer međuljudske odnose van terena, okuplja i devojčice.

Jovana Veljović ističe da joj se dopada što treneri poštuju svoje članove kluba, trude se, a članovi kluba se međusobno druže i van terena. U razgovoru sa novinarima, rekla je da voli fudbal i da je najbolja reprezentacija u ženskom fudbalu – reprezentacija Srbije.

Comments

Pročitaj još